Scroll Top
de Huiskamer | dagbesteding | de BamBoe | Franeker

Eerste de BamBoe ‘Huiskamer’ geopend

Woensdag 1 november 2023 opende de eerste BamBoe ‘Huiskamer’ direct tegenover het stadspark te Franeker. Binnen de  kleinschalige setting van de BamBoe ‘Huiskamer’ worden diverse creatieve activiteiten geboden, is er ruimte voor spelletjes of een goed gesprek in de zithoek en wordt de lunch en koffie/thee aangeboden bij de koffietafel. De BamBoe ‘Huiskamer’ bevindt zich tegenover het stadspark van Franeker, wat unieke mogelijkheden biedt voor buitenactiviteiten of een wandeling. De doelgroep voor dit concept zijn energieke ouderen (60+) die geen hulp bij lichamelijke verzorging nodig hebben. Het doel van dagbesteding is om bij te dragen om zo veel mogelijk zelfredzaam en zelfstandig te kunnen blijven, daarnaast wordt een sociaal isolement voorkomen.

de BamBoe

Centrum voor maatschappelijke ondersteuning en participatie de BamBoe is een zorgaanbieder met oog voor kwaliteit. De betrokken en eigentijdse werkwijze heeft zich in de afgelopen 10 jaar ontwikkeld tot een organisatie met een brede expertise op het gebied van (ortho)pedagogische en psychosociale hulpverlening. Zo kijken ze bij de BamBoe niet alleen naar het doel of de hulpvraag maar proberen ze zoveel mogelijk een beeld te krijgen van alle factoren die invloed kunnen hebben op de ontwikkeling van de cliënt. De oprecht betrokken werkwijze en de passie van een team van begeleiders, therapeuten en GZ-psycholoog resulteren in betere ontwikkeling van de cliënt en vaak kortere zorgtrajecten.

de BamBoe Huiskamer | dagbesteding Franeker
de BamBoe Huiskamer | dagbesteding Franeker
de BamBoe Huiskamer | dagbesteding Franeker

Welke activiteiten worden geboden in ‘de Huiskamer’

De BamBoe ‘Huiskamer’ biedt op dit moment dagbesteding op de woensdagen, donderdagen en vrijdagen, het hele jaar door. Er kan gekozen worden voor één of meerdere dagdelen of hele dagen. Er wordt altijd gezamenlijk gestart met koffie of thee aan de koffietafel en de lunch wordt altijd aangeboden. Binnen de BamBoe ‘Huiskamer’ worden tal van activiteiten geboden, veelal op creatief vlak. Denk bijvoorbeeld aan schilderen, knutselen of handwerken, zodat iedereen zijn of haar artistieke talenten kan ontdekken en ontwikkelen. De prachtige ligging tegenover het stadspark van Franeker biedt volop mogelijkheden voor buitenactiviteiten. We maken regelmatig wandelingen in het park, waarbij we de natuur verkennen en genieten van de frisse lucht.

Bordspellen, kaartspellen en puzzels zorgen voor gezelligheid en stimuleren de hersenen. Daarnaast is er altijd ruimte voor een goed gesprek in de knusse zithoek. Bij De BamBoe staat het welzijn van de cliënten centraal. We creëren een omgeving waarin iedereen zichzelf kan zijn, plezier kan hebben, en sociale contacten kan onderhouden. Elke dag wordt afgesloten met een gezamenlijk moment bij de koffietafel, waar we de belevenissen van de dag bespreken en samen genieten van een kopje koffie of thee. Dit zorgt ervoor dat iedereen met een voldaan gevoel naar huis gaat. Bij De BamBoe staat het welzijn van onze deelnemers centraal. We creëren een omgeving waarin iedereen zichzelf kan zijn, plezier kan hebben, en sociale contacten kan onderhouden.