Activeringsgerichte dagbesteding

Activeringsgerichte dagbesteding

Iemand met een beperking, wij zien dat liever als iemand met een uitdaging

De activeringsgerichte dagbesteding is bedoeld voor jongeren en volwassenen die psychisch kwetsbaar zijn of een licht verstandelijke beperking hebben en weinig tot geen perspectief hebben op werk. De BamBoe biedt deze groep een zinvolle dagbesteding waarbij de nadruk ligt op het sociaal en maatschappelijk activeren van de cliënt en waarbij we mogelijkheden blijven zoeken voor een (vrijwilligers) plek in de maatschappij. De meerwaarde van deze vorm van dagbesteding zit met name in de op-maat begeleiding, we kijken niet alleen naar de beperkingen maar focussen vooral op de mogelijkheden. Vanaf een 0-meting volgen we cliënten in de ontwikkeling en werken we aan sociale vaardigheden, weerbaarheid, zelfvertrouwen, contact maken en onderstrepen we de talenten die iedere cliënt in zich heeft maar soms nog moet ontdekken. Het begeleidingsplan wordt elk half jaar geëvalueerd, terwijl de dagrapportages een goed beeld van de ontwikkeling en waar nog mogelijkheden zijn om verder te groeien. Het aansluiten bij de cliënt is hierbij essentieel en waarbij wij iemand met een beperking liever zien als iemand met een uitdaging. Deze vorm van dagbesteding kan zowel prikkelarm als met de inzet van veel energie.

Welke activiteiten worden geboden binnen de dagbesteding

De activeringsgerichte dagbesteding is gericht op het doen en op het ontdekken. De BamBoe heeft een ruime creatieve ruimte beschikbaar met uitgebreide mogelijkheden. We maken producten van hout, we kunnen potten bakken, we schilderen, gieten beeldjes of gaan creëren met behulp van een 3D printer. We kunnen t-shirts bedrukken met zeefdruk-techniek. Bijna alles is mogelijk.

Daarnaast beschikken we over een uitgebreide muziekruimte met verschillende muziekinstrumenten, een zanginstallatie en zelfs een complete studio om muziek of teksten te schrijven en om eigen muziek of zang op te nemen. Het nieuwste project van de BamBoe is een radiostation, HitRadio de BamBoe. In de praktijk blijkt dit een goed leerdoel te zijn op het gebied van communicatie en het durven doen. Luister ook naar HitRadio de BamBoe.

Fotografie doen we in de compleet ingerichte fotostudio of we gaan de natuur in, de foto’s kunnen we later digitaal bewerken. In de computerruimte werken we aan computervaardigheden, ontwerpen we drukwerk of bouwen we zelfs een website. Variatie in activiteiten is belangrijk, zo kan iedereen ontdekken waar de passie ligt om zich hierin verder te ontwikkelen.

 

 

de BamBoe - DagbestedingSamenwerking

De rode draad van alle activiteiten is de samenwerking. Samen hebben we een webwinkel waar we alle gemaakte producten gaan proberen te verkopen, iedereen heeft dan ook een taak binnen de webwinkel. De één maakt graag producten, de ander kan ze schilderen of maakt mooie schilderijen, iemand anders fotografeert de producten en weer een ander bedenkt de prijs en bijbehorende tekst voor in de webwinkel.

Ouders, familie of wie dan ook kunnen producten tegen kostprijs kopen in de webwinkel. Elke verkoop is een succeservaring voor ons allemaal en van de winst kopen we soms iets lekkers voor bij de koffie. Neem ook eens een kijkje in onze webwinkel.

 

 

Naast het dagbestedingsprogramma is de BamBoe één avond in de week en elke zaterdag open voor gezelligheid en een kopje koffie, invulling van vrije tijd, muziek en spel, sociale contacten en vrienden maken. De inloop-avond/zaterdag, het BamBoe-café, is er na aanmelding voor iedereen die het lastig vindt om vrije tijd in te vullen en sociale contacten zoekt. Er zijn geen kosten aan verbonden, koffie, thee of frisdrank zijn gratis.